Jadłospis
|
ŚNIADANIE 9:00 |
OBIAD 11:45-12:00 |
PODWIECZOREK 14:00 |
2. VI. 25 Poniedz.
983kcal |
Zupa mleczna, weka z masłem 82% Z szynka tradycyjna papryką, kakao(jeczm. , zyto)herbata Z cytr. sokiem mal. Sok marchewkowy |
Krupnik z kasza ziemniakami na wywarze mięsno jarzynowym(march. pietr. seler, kap. por) Kluski leniwe Kompot owocowy |
Chleb Myslenicki z pomidorem Parowka , herbata z cytr. sokiem mal. jablko |
3. VI. 25 Wtorek 978kcal |
Chleb słonecznikowy (pszenica)z masłem 82% serem zółtym, pomidor Herbata z cytr. sokiem mal. truskawka |
Zupa grysikowa na wywarze mięsno jarzynowym(march. pietr. seler. kap. por) Kotlecik z fileta, ziemniaki, mizeria Kompot owocowy |
Chalka z masłem, kakao na mleku Herbata z cytr. sokiem mal. arbuz
|
4. VI. 25 Środa 983kcal |
Chleb zytni (pszenica)z masłem82%, szynka Alpejska, salata kakao na mleku jabłko |
Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno jarzynowym(march. pietr. seler, kap. por) Medaliony z indyka, kasza, sur. z marchewki i selera Kompot owocowy |
Buleczka makowa z masłem dżemem Herbata z cytr. sokiem mal. banan |
5. VI. 25 Czw-k 998kcal |
Chleb wieloziarnisty z masłem 82%, pasta jajeczna, rzodkiewka Herbata z cytr. sokiem mal. winogrono |
Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze mięsno, jarzynowym(march. pietr. seler, kap. por) Sznycelek, ziemniaki, marchewka z groszkiem Kompot owocowy
|
Koktail na jogurcie naturalnym Drozdzowka arbuz |
6. VI. 25 Piątek 987kcl |
Zupa mleczna, weka z masłem 82% filetem z Bobrownik, papryka herbata z cytr. sokiem mal Morela |
Barszcz biały z ziemniakami na wywarze mięsno jarzynowym(kalafior. pietr. seler, kalarepa. por) Makaron z serem, polany masełkiem Kompot owocowy |
Bułka z pasta rybna, ogorkiem Herbata z cytr. sokiem mal. Banan |
*wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki, które stanowią substancje powodujące alergii lub reakcje nietolerancji
(Na podstawie rozporządzenia parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)